Historie

Søsterlogen blev stiftet den 11. september 1999.

Søsterloge nr. 87 Irene har søsterloge nr. 21 Schuyler Colfax som moderloge. Da denne efterhånden var blevet så rig på medlemmer, at en deling var mulig, blev der 1. marts 1997 dannet en ny forening. Foreningens opgave bestod i at skaffe det nødvendige antal søstre samt den nødvendige økonomi. Arbejdet skred godt frem, og den 11. september 1999, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel, blev 31 søstre til søsterloge nr. 87 Irene.

Irene er fredens gudinde i den græske mytologi. Logen skal jo bygge på fred i venskab, kærlighed og sandhed. Kun derigennem kan freden bevares. Dette gælder såvel inden for Ordenen, som i vort udadvendte arbejde.

Logens symbol både på emblem og på logetæppe er oliegrenen. Logetæppet har blå bund og viser en oliegren omkranset af logeringene og tekst i gyldne farver.

Institueringen blev foretaget af Storlogens embedsmænd ved en smuk og højtidelig ceremoni, der sluttede med oplæsning og overrækkelse af fribrevet.

I årene efter institueringen har der udviklet sig et rigt liv i logen med stor tilgang af nye søstre. De overordnede planer for logen var, og er stadig, at skabe en god og stabil loge med et godt sammenhold. Dette skal gerne betyde fortsat vækst samt være grobund for at udbrede Ordenens lære til vore medmennesker.

På den udadvendte humanitære side bliver der hvert år ydet bidrag til forskellige velgørende formål. Logen har fadderskabsaftaler med såvel Terre des Hommes som SOS-Børnebyerne. Desuden gives der støtte til en række lokale organisationer.